diumenge, 28 de gener del 2018

Llibres que ens parlen de música


La darrera exposició a l'entrada de la biblioteca: llibres on la música és protagonista.














Hi trobareu contes:


Ens agrada especialment Herman i Rosie, una història d'amor entre en Herman, que toca l'oboè, i Rosie, que canta un vespre a la setmana a un club de jazz. Tots dos se senten sols a la ciutat de Nova York. L'atzar i la música propicien la seva trobada... El llibre és de Gus Gordon (Corimbo, 2014)

També La flauta d'en Demba, pels més petits. La història d'un nen que fa tothom feliç amb la música de la seva flauta, però un dia la perd. Amb paciència i enginy troba una solució al seu problema. És de Laura Gómez, que l'escriu i també l'il·lustra amb una senzillesa excepcional. L'edità Comanegra el 2014:



A l'exposició hi ha una selecció de llibres de coneixements:


Las aves, El agua i Seres fantásticos són de la mateixa col·lecció, Introducción a la música de concierto, de l'editorial Océano. El text s'acompanya sempre d'un CD. Els textos i la tria de les músiques són d'Ana Gerhard. Les il·lustracions tenen una autora diferent a cada volum.

El Jazz, El rock i L'ópera són de l'editorial Alsinet. Els més grans hi trobaran molta informació interessant.

És molt bonic Nora i el jazz, que presenta, a través del llibre i d'un CD, la instrumentació d'una big band i els estils més característics del jazz. Un llibre per llegir, escoltar i cantar, amb l'interès afegit que s'adreça als més menuts i interpreten les peces els músics de la Big Band de Granollers. El text és de Toni Cuesta i Joana Moreno, les il·lustracions de Maria Vidal i la música de Martí Ventura. El va editar La Galera el 2007, avui deu ser difícil de trobar:

 


No hi poden faltar els poemes de Miquel Desclot:


El primer és d'Empúries, dels anys 80, potser no es troba. El segon, de La Galera, s'ha reeditat moltes vegades, i potser és més localitzable. Al recull de poemes d'en Desclot, Poesies amb suc, de La Galera, hi ha, entre altres,  tots els poemes del segon llibre.


I, per últim, un del 2018, de Joventut, un llibre joc on haurem de trobar els músics d'una orquestra perduts enmig d'escenes atapeïdes de gent, a diferents ciutats del món... L'autora és Chloé Perarnau.