divendres, 26 de gener del 2018

Azadah, de Jacques Goldstyn

Joventut ens acaba de regalar un conte realment bonic. De tots els que els Reis ens han portat, és un dels que ens agrada més: Azadah, de Jacques Goldstyn.


El protagonitza l'Azadah, una nena afganesa.
Ha conegut una fotògrafa alemanya i s'han fet amigues. L'Anja li ha explicat moltes coses del seu país, de l'art, de la cultura. La periodista ja se n'ha d'entornar i l'Azadah està desolada. Voldria que l'Anja se l'emportés a Europa, on creu que la seva vida podria ser molt millor. Sap que el seu futur a l'Afganistan està condicionat per la guerra i una política que no ajuda gens les noies. Però l'Anja no pot endur-se la nena...

Imatges de l'editorial Joventut





















Les il·lustracions són del mateix autor, senzilles i realistes. Jacques Goldstyn és un geòleg quebequès que s'ha especialitzat en còmics de divulgació científica per a infants. 
La història d'Azadah ens entendreix, però és encara més emocionant quan sabem que es tracta d'un homenatge de Goldstyn a la fotoperiodista alemanya Anja Niedringhaus, premi Pulitzer de fotografia l'any 2005, assassinada a l'Afganistan el 2014.
Imatge de Time Magazine