dissabte, 9 de desembre del 2017

Homenatge a Fina Rifà i a Maria Rius


Divendres, 1 de desembre, es va celebrar a la biblioteca Xavier Benguerel, de Barcelona, un acte en homenatge a dues il·lustradores il·lustres, la Maria Rius i la Fina Rifà. 



Va presentar l'acte Montserrat Castillo, historiadora i crítica d'art, especialista en la figura de Joan Junceda i en la història de la il·lustració a casa nostra, i el va moderar Bernat Cormand, director de la revista Faristol.

Maria Rius i Fina Rifà van ser dues il·lustradores claus en el moment de la represa de la literatura infantil a Catalunya. Els anys seixanta i setanta varen dur a  terme una tasca intensíssima en plena dictadura franquista, acompanyades, naturalment, per altres persones, com l'editor Andreu Dòria, o les estimades Àngels Ollé, M. Eulàlia Valeri i Marta Mata, totes tres responsables de la nostra biblioteca en els seus inicis...





















Nosaltres no hi vam poder ser presents, ni tampoc moltes bibliotecàries especialistes en literatura infantil que ens consta que haurien gaudit de l'acte (coincidia amb les dates de la fira de Montreuil). Veieu, en canvi, entre el públic, figures veteranes de la LIJ, com en Joaquim Carbó, la M. Eulàlia Valeri, la Teresa Mañà...


Aquest cop no podem reproduir les portades dels llibres d'aquestes il·lustradores que tenim a la biblioteca. Serien dotzenes de cadascuna! Si cerqueu en el nostre catàleg ho podreu comprovar.

El reportatge gràfic d'aquesta entrada del blog és de la Mercè Valeri. Gràcies!