divendres, 22 de setembre del 2017

Nous llibres de coneixements


Comencem el curs amb aquests nous llibres de coneixements. Volem seguir insistint amb la idea que al mercat van arribant bons llibres per aprendre, en llengua catalana, i pensats per a l'alumnat de Primària. Només cal estar atentes per trobar-los!

Ja veieu que són nous per a la nostra biblioteca, però què alguns tenen molts anys! N'hi ha quatre en llengua italiana, els vam comprar a Bolonya el curs passat i els presentem ara. Els mateix passa amb Gegantons i Investiguem la matèria, que són obsequis de l'Ajuntament de Barcelona del curs passat, però havíem mantingut desats fins al present.

Atlas d'aventures animals, de Letherland, Williams i Hawkins (Flamboyant, 2017) situa trenta-un animals dels cinc continents en el seu ecosistema. Amb textos breus i senzills i il·lustracions molt detallistes, proporciona hores d'entreteniment i coneixements a nens i nenes de Primària:


Cotxes de tota mena, de Carl Johanson (Maeva, 2017) és un llibre d'imatges d'automòbils de tot tipus. Pensat pels més petits, agradarà també als que no ho són tant perquè té un punt d'humor una mica surrealista:


De l'Inventari il·lustrat de les flors us en vam parlar en una entrada anterior:


El misterio del diente és un conte, però ens permet aprendre, i molt, sobre les dents dels animals i dels humans. El text, molt divertit, és d'Arianna Squilloni, i les il·lustracions, que encara ho són més, de Riki Blanco. El va editar Libre Albedrío (2016):


Qui surt de l'ou? Els animals ovípars és un nou llibre de la col·lecció Els Meus Llibres d'Animals (Joventut, 2017), tots amb text de Monika Lange i il·lustracions d'autors diversos (aquest d'Ute Thönissen). Explica amb detall com es reprodueixen moltes espècies d'animals que ho fan amb ous, més enllà de les aus que els nens i nenes acostumen a conèixer:


Per últim, Mira al cielo, que també és de Joventut (2017). Els seus autors són José Ramón Alonso y Beatriz Barbero-Gil. Serà interessant per l'alumnat més grans de primària, perquè tot i que per les il·lustracions sembla dirigit a criatures més petites, els continguts d'astronomia són més densos del que semblen: