dijous, 1 de juny del 2017

Aleksandra Mizielinska i Daniel Mizielinski

Hem dedicat la darrera cartellera de maig a presentar el treball d'aquests dos autors, que ens agraden molt:



Son un matrimoni de dissenyadors i il·lustradors polonesos. Fan, sobretot, llibres de coneixements per a infants, que també agraden molt als adults. Dissenyen webs, que han aconseguit una gran èxit entre el públic infantil a Polònia. Mireu-vos Bubole, si no us desagraden els escarabats...
Han guanyat premis i els seus llibres s'han traduït a moltes llengües. La seva popularitat creix cada any que passa. El web del seu estudi de disseny Hipopotam Studio, és d'allò més inquietant, però hi trobareu tots els seus llibres.
Mireu:

A la biblioteca tenim els  llibres que veureu a continuació.
El primer, Que será de ti, parla amb humor, als grans, sobre les professions més estranyes del món, fins i tot surrealistes, que potser un dia exerciran. El va publicar Libros del Zorro Rojo el 2011.
El segon, ¿Quién come a  quién?, de la mateixa editorial, havia arribat un any abans i va ser el primer que vam conèixer d'aquests autors. És un llibre excel·lent sobre xarxes alimentàries. Il·lustracions no acolorides però sí molt expressives.
El tercer, Ojo con los números, és un llibre joc per a petits i grans que acaba de publicar Ekaré. Cal saber mirar i trobar el que ens proposen:


Casas és un llibre molt original. Hi trobareu vivendes de tot tipus. És un catàleg de trenta-cinc cases que sembles dissenys bojos però en realitat totes tenen com a autors a prestigiosos arquitectes. El va editar Coco Books l'any 2013.
Bienvenidos a Mamoko (La Galera, 2013) també és un llibre joc. Sense paraules i amb molt d'humor, ofereix estones d'entreteniment. N'arribaran dos més, que ja hi són en llengua anglesa, el Mamoko del passat i el Mamoko del futur. 


D'aquests dos us en vam parlar quan els vam comprar. Són imprescindibles. Mireu les entrades anteriors:
Debajo de la tierra. Debajo del agua
Maps (el mateix que veieu a la fotografia, en versió anglesa)


Aquests dos no els tenim, ens han semblat més indicats per a l'alumnat d'ESO:



Ni aquest altre, un imatgiari d'il·lustracions esplèndides, pels molt, molt petits:


I mireu aquest, del 2016, que encara no ha traduït ningú: Se'ns fa la boca aigua...