dimecres, 22 de març del 2017

La darrera sessió del nostre Club de Lectura


Dijous passat vam celebrar una altra sessió del Club de Lectura



Havíem llegit aquest llibre:


És un recull de narracions breus, llligades per un fil conductor: la portera d'una casa de pisos ens explica les històries protagonitzades pels veïns. 

Vam tenir la sort, un cop més, de comptar amb la presència de l'autora: Maria Vilanova i Vila-Abadal, ex-alumna de l'escola Talitha i també ex-professora.
Maria Vilanova ha participat en projectes educatius a països del Tercer Món, ha publicat llibres dels dels anys setanta, ha guanyat diversos premis literaris... Les seves darreres publicacions, de l'any 2016, són Entre dos fills i La mort, una lliçó de vida.



Llegim al blog Quadern de mots:

Sota un aspecte divertit i carregat d’humor, la Maria Vilanova, hi esquitxa nombroses situacions esperpèntiques que evoquen un cert surrealisme, amb un humor carregat d’ironia genera situacions que li serveixen per amagar, en la majoria de casos, el punt d’amargor i tristesa en la que viuen cadascun dels veïns. I amb una gran habilitat crea, en poques línies, una galeria depersonatges perfectament perfilats, éssers quotidians dels qui podem veure l’ànima i tot el món que representen. Veïns que porten dues vides, una quan estan dins el pis i una altra quan es troben a fora, a l’escala. Vides amb existències oblidades, solitàries, maltractades, ferides, espavilades o resignades que la portera s’encarrega de mostrar amb una alegria desenfadada tot deixant-nos clar quina és la diferència entre les bones i les males persones que pugen i baixen per la seva escala.


En acabar la sessió vàrem decidir quina seria la nostra propera lectura:


Cliqueu per saber-ne més

La trobada tindrà lloc a la biblioteca de l'escola, el dijous 18 de maig, a 2/4 de 8 del vespre.