diumenge, 18 de setembre del 2016

La darrera sessió del nostre Club de Lectura


Primera sessió del nostre Club de Lectura del curs 2016-17. Sabeu que ja és el sisè curs que comencem? Us deixo el link de la nostra primera sessió. Era el desembre del 2011. Aviat farà cinc anys. Cinc anys, vint-i-vuit llibres. No cal que expliquem com estem de satisfetes i orgulloses del nostre club!
Aquest era el llibre que comentàvem:


Es tracta de Tu no eres como la otras madres, d'Angelika Schrobsdorff. L'han editat conjuntament Periférica i Errata naturae, el 2016. Mig milió d'exemplars venuts a Alemanya, traduccions a l'anglès, francès i castellà, en molt pocs mesos.
És un relat real, per bé que sembli una novel·la. La vida d'una dona explicada per la seva filla, al llarg de la primera meitat del segle XX. Una dona alemanya, jueva, que transita del paradís (joventut, bellesa, riquesa, seguretat, èxit social, confiança en el seu país...) a l'infern (ascenció del nazisme, persecució, exili, malaltia). Una narració emocionant on se'ns fa evident, amb tota la cruesa del món, que la mare no va saber ser una una bona mare ni la filla una bona filla. I malgrat tot, una història d'amor i d'amors, alhora que un perfecte llibre d'història d'Europa.
Tot i que no totes les participants a la sessió el vam valorar de la mateixa manera, us recomanem molt la seva lectura. 


Brindant pel nostre club de lectura:


Vam acordar que aquest serà el nostre proper llibre. Un recull de contes basats en la vida de la seva autora, Lucia Berlin:

Cliqueu per saber-ne més

Cliqueu per saber-ne més


















Aquest cop celebrarem la sessió en dimarts. 22 de novembre, a 2/4 de 8, a la biblioteca de l'escola