dimecres, 7 de setembre del 2016

El gran llibre del cos, de Mary Hoffman i Ros Asquith

http://www.editorialjuventud.es/4359.html
Per saber-ne més, cliqueu la imatge

De vegades ens lamentem que és difícil trobar bons llibres per a aprendre.
Joventut, una de les editorials que no ha deixat de publicar mai llibres de coneixements, ens ofereix el darrer llibre del tàndem format per Mary Hoffman i Ros Asquith, dues autores britàniques, especialistes en llibre infantil. Mary Hoffman és l'autora del text, i Ros Asquith la il·lustradora.
L'obra parla als nens i nenes del seu cos, però l'enfoc és una mica diferent del dels llibres que acostumem a tenir a la biblioteca i a les aules, d'anatomia o fisiologia humana. El fil conductor del llibre és el creixement, els canvis que anem experimentant a mesura que ens fem grans. Per tant, parla de naixements i de famílies, d'aprenentatges, de pubertat, d'identitat i de diferències, de salut i de malaltia. I també de mort.

Ens ha semblat un llibre actual, d'aquells que no es deixa res al tinter. Ja estem acostumades a trobar el plantejament que les famílies són diverses i els amors també. Però ens sembla que és el primer cop que un llibre de coneixements pel públic infantil els diu als nanos que potser no es sentiran a gust amb el cos que els ha tocat, o bé que algú podria no es sentir-se nen ni nena, sinó persona.

A la biblioteca també hi trobareu, de les mateixes autores:

No és de Joventut, sinó d'Internet Oxfam

Aquests altres dos, sobre la família i les famílies











Joventut ha publicat també aquest altre, que no és a la nostra biblioteca:


Tots ens semblen recomanables.