dimecres, 10 d’agost del 2016

El Bosco, de Thé Tjong-Khing

Us  mostrem un llibre que acaba de publicar Ekaré: El Bosco, La extraña historia de Hieronymus, el gorro, la mochila y la pelota:

 
(la imatge està escapçada, no ens hi cap a l'escàner, val
mentre esperem que a la xarxa n'hi hagi una de millor)

Ens ha semblat un àlbum excepcional. Una emocionant història sense paraules, alhora que una manera molt atractiva de presentar als nens i nenes el món del gran Hieronymus Bosch, El Bosco (de qui aquest any celebrem 500 anys de la seva mort)

L'autor, Tjong Khing, en una imatge del seu lloc web: http://www.thetjongkhing.nl/
El seu autor, Thé Tjong Khing és indonesi, establert als Països Baixos. Fa anys que hi treballa com a il·lustrador i ha publicat moltíssims llibres i còmics.






Coneixem un altre llibre seu, que deveu haver vist vist a la biblioteca. És de Blume (2008). També es tracta d'una història explicada amb imatges (amb la dissort de comptar amb un títol mal escrit en català!)




El Bosco, La extraña historia... explica l'aventura d'un nen, de nom Hieronymus, que surt de casa seva i, de cop, es troba immers en un món nou i diferent.
Les estranyes criatures que hi habiten li prenen les seves pertinences (gorra, motxilla, pilota). Ell s'ha d'espavilar per recuperar-les, i per lliurar-se de perills més greus.



Ja veieu que la història té interès, però el que és apassionant és l'observació de les il·lustracions, sobretot si es té al davant l'obra d'El Bosco. Al final del llibre hi ha reproduït el tríptic El jardí de les delícies, però Tjong-Khing diu haver-se inspirat en vuit diferents obres de l'autor del Renaixement.

Reproduim algunes il·lustracions del llibre, i les referències d'El Bosco. Buscar-ne i trobar-ne és una activitat emocionant...

D'El Judici Final




D'El Jardí de les delícies













D'El jardí de les delícies



D'El carro de fenc













Si us agrada el joc, podeu seguir. Aquests són fragments d'obres d'El Bosco. També els trobareu al llibre. Aquests, i moltíssims més!

De La nau dels bojos
D' El judici final
D'El jardí de les delícies
De Les tentacions de Sant Antoni














Aquest  fragment no apareix al llibre de Tjong-Khing, però podria! Us hi havíeu fixat mai?
Pertany, també, a El jardí de les delícies: