dimarts, 12 de juliol del 2016

Ha mort Agustín Fernández Paz


Autor gallec, molt reconegut en el món de la literatura infantil i juvenil, Agustín Fernández Paz (1947-2016) va néixer a Villalba, es va llicenciar en Ciències de l'Educació i va treballar molts anys com mestre i professor. Més endavant va exercir diferents tasques de gestió a en el món de l'educació, a Galícia.
Ha guanyat molts premis literaris, tant amb els seus llibres infantils com juvenils. Molt d'ells s'han publicat en castellà i alguns en català.


Nosaltres coneixem bé "L'escola dels pirates", un al·legat a favor de la fantasia, que va guanyar el premi Edebé de literatura infantil el 2005. L'han llegit motíssims nens i nenes a la biblioteca, i el tenim més present perquè l'il·lustrador, en Lluís Filella, que és català i amic de la nostra escola, ens va regalar alguns dels dibuixos originals, i els veiem cada dia emmarcats a la biblioteca.


També tenim Mi nombre es Skywalker (Cruílla, 2003) que, contra el que el nostre alumnat sempre s'imagina, no té res a veure amb la guerra galàctica. És una bonica història d'amistat entre un nen i un home gran, que ha conegut després de veure'l sovint a l'entrada del supermercat...


Als qui ja sou més grans, ex-alumnes i fins i tot adults, us recomanem aquest altre llibre, un recull d'una dotzena de contes molt i molt bonics, tots amb el tema de l'amor com a pretext:

http://www.anayainfantilyjuvenil.com/catalogos/capitulos_promocion/IJ00257102_9999988846.pdf
Anaya, 2008
Si voleu, feu un homenatge a Agustín Fernández Paz i llegiu el primer dels contes, Un radiante silencio, només clicant damunt la imatge.