dilluns, 25 de juliol del 2016

Els contes són presents al Casal d'Estiu

La Laia ens explica que al Casal d'Estiu de l'Orlandai cada setmana està presidida per un tema. Els temes triats enguany han estat la fruita, el mar, el circ i la selva.

Dilluns al matí, pels més petits del casal, el tema s'inicia amb un conte-cançó que la Laia s'inventa (amb una melodia coneguda i una lletra senzilla, que els nens i nenes segueixen cantant tota la setmana). Després, algunes activitats i l'ambientació giren al voltant del tema.

Dimarts els expliquen un conte de la biblioteca. Els presentem (i us els  recomanem):

Amb el tema de la fruita:


De Kalandraka (2014). Amb text de Rafael Ordóñez i il·lustracions de Marc Taeger.
Es tracta d'una història encadenada que va creixent a mesura que avancem, on els protagonistes són els animals de la sabana i les fruites que es voldrien menjar. Boníssimes il·lustracions de Taeger:



El del mar:

Aquest llibre, juntament amb els que Kalandraka ha publicat en castellà (els de doña Eremita) són els que més ens agraden de Quentin Blake. La senyora Marina i la gran onada va ser editat per Destino el 1997 i és difícil de trobar, però esperem que aviat el publiqui Kalandraka, com ha fet amb els altres.


El circ:

Alguns dels set llibres que coneixem de l'Olívia, de Ian Falconer, els trobareu en català, altres només en castellà. Depèn de si Andana els ha publicat o encara no. De tota manera, FCE també els havia tret en català, fa anys. En varem parla temps enrera en aquesta entrada.


La selva:

Aquest és un bonic àlbum de Petra Brown (Joventut, 2009), que només té l'inconvenient de ser molt delicat. La il·lustració final és un diorama que encanta a petits i grans: