divendres, 1 d’abril del 2016

Autors que ens agraden: Chris Wormell


La cartellera d'aquesta quinzena l'hem dedicat a Chris Wormell.
Autor anglès autodidacta, Wormell no va publicar cap llibre fins el 1990, quan ja tenia 35 anys. Aleshores va guanyar un premi internacional, el Bologna Childrens Bookfair, amb el llibre "An alphabet of animals".
És especialista, com veureu, a dibuixar animals.
Ha merescut altres premis, com el del millor llibre il·lustrat de l'any 2004, per part del New York Times,  per "Dents, cues y tentacles", que és el que veieu obert al faristol la imatge anterior.

A la biblioteca tenim aquests cinc llibres, uns editats per Joventut i un altre per Blume:
Dues granotes, Joventut, 2004; La petita salvatge, Blume, 2005

Petit Ós i els sis ratolins blancs, Joventut, 2014; Feres ferotges, Joventut, 2010
Excepte La petita salvatge, que és un llibre que, sobretot, desperta tendresa, els altres tres  posseeixen una ironia i un sentit de l'humor que els fa molt divertits.

Aquest és un llibre per aprendre a comptar de l'1 al 20. És també de Joventut, del 2006. El de la biblioteca és la versió catalana.


Ens agrada molt aquest estil d'il·lustració, tan característic de Wormell:





Com també aquest altre, més dolç. Les imatges pertanyen a Dues granotes, La petita salvatge i Petit Ós i els sis ratolins blancs:


Tot i que se n'han traduit pocs, té publicatas més de 30 llibres en llengua anglesa. Les imatges que veureu a continuació són totes de la galeria de Google. Tant de bo Joventut o Blume segueixin editant-los: