dissabte, 5 de març del 2016

Llibres que parlen de la mort


Fa molt de temps que volíem presentar-vos, d'entre el nostre fons bibliotecari, els llibres que volen explicar la mort als nens i nenes.

Els primers, per a l'alumnat més gran de primària:


Aquests, potser per als no tan grans:


Deixeu-nos destacar-ne alguns, entre els que ens agraden més:

http://www.oqo.es/editora/es/content/jack-y-la-muerte

Versió d'una llegenda popular,  explica molt bé que mort i vida són indissolubles.  És de Tim Bowley i Nathalie Pudalov. El va publicar OQO el 2012.


De Britta Teckentrup, editat per Nubeocho el 2015. Posa l'accent en què les persones que han mort segueixen vives en el nostre record, i més encara si en parlem i les recordem plegats.


No és fàcil, petit esquirol, és, de tots, el que s'acosta amb més tendresa a la criatura que ha perdut una persona estimada, mirant de respondre-li les preguntes que, sens dubte, es deu estar fent.
És d'Elisa Ramon i Rosa Osuna, Kalandraka, 2003


La vida i la mort, pertany a la colecció de llibres de filosofia per a nens i nenes, Pensa-hi. Com gairebé tota la resta, és de Brigitte Labbé i Michel Puech. 
La col·lecció l'edita Cruïlla, i aquest el va publicar el 2005. 
Ens semblen uns llibres imprescindibles, que haurien de ser a totes les biblioteques escolars. Fan servir una fórmula d'èxit assegurat entre els petits lectors: la combinació de textos breus de ficció amb reflexions sobre el tema, que conviden a pensar, acompanyats d'unes il·lustracions humorístiques de Jacques Azam.

1 comentari:

laia ha dit...

Gràcies Mariona... N'hi ha més d'un que no conec..a la biblioteca aniré i el buscaré...