dissabte, 13 de febrer del 2016

Treballs dels llibres llegits

Feia molts dies que no us mostràvem els treballs que fan els nens i nenes del cicle mitjà i superior, després de llegir un llibre.


Veieu que a l'exposició hi ha, com és habitual, escrits, dibuixos i construccions.
Us mostrem de prop algunes d'aquestes darreres. La primera l'ha fet en Biel M., de Planetes. És un teatrí amb els personatges d'un dels diaris d'en Greg:


Aquest treball és una recreació d'un llibre que ja té molts anys: El dofí d'en Lluís, de Michael Morpurgo. És d'en Mark, de Sargantanes:


I el tercer no necessita presentació. Segur que reconeixeu el Sr. Flat, de les novel·letes de Jaume Copons i Liliana Fortuny. L'ha fet en Joaquim, de Sargantanes:


Un collage d'en Dídac Rodríguez, de Planetes, inspirat en El lladre de menjar, de Pere Virgili:


I la reunió de tots els personatges de Mi prima Carolina, també de Michael Morpurgo. És evident que les il·lustracions del llibre són de Tony Ross. L'ha fet la Júlia, de Llúdrigues:


Si voleu una opinió sobre la validesa d'aquest tipus de treballets sobre els llibres llegits, podeu mirar aquesta entrada, publicada fa un parell d'anys. O aquesta altra, on citàvem el que en pensa la Teresa Colomer, especialista en literatura infantil i juvenil.