divendres, 18 de desembre del 2015

El darrer club de lectura del Cicle Superior


Hem celebrat la primera sessió del club de lectura del Cicle Superior del curs 15-16.
El llibre triat ha estat Un mal pas (Como salir de un apuro, en castellà), de Barbara O'Connor, publicat per Macmillan el 2011.


Tots els nens i nenes han estat d'acord en dir que el llibre els havia agradat molt. L'havíem llegit a una altra sessió de Club de Lectura fa dos o tres anys i anàvem sobre segur: aleshores l'acceptació també havia estat molt gran.

Resumint molt, el tema del llibre és aquest: en un moment de crisi econòmica, la família de la protagonista, una nena d'uns onze anys,  passa per greus dificultats. Ella vol ajudar i aportar diners, però el camí que troba per a fer-ho l'embolica en una situació que mai s'hauria imaginat. Se'ns planteja el dilema etern: el fi justifica els mitjans?






















Varem comentar tots plegat, al llarg de tres quarts d'hora, allò que ens havia agradat i allò que ens havia sorprès o desconcertat del llibre.

De tot el que vam parlar, volem destacar dos temes: 

Un, la necessitat de tenir amistats fidels, en qui poguem confiar, que ens faran costat quan passem per situacions difícils.

L'altre, aquest recurs que tots -o casi tots- utilitzem quan les coses no ens surten prou bé: buscar culpables fora de la nostra persona. Quants cops les mares no reben la nostra queixa per alguna circumstància que no és culpa de ningú, però a nosaltres ens tranquilitza i ens descarrega fer-les responsables a elles!

Els setze nois i noies d'aquesta sessió del Club de Lectura us recomanen que llegiu Un mal pas.