divendres, 13 de novembre del 2015

La darrera sessió del Club de Lectura


El llibre que comentàvem aquesta vegada era Oso, de Marian Engel:


Va ser una de les sessions amb més concurrència:


El motiu no era només que el llibre havia agradat, sinó que tothom sabíem que gaudiríem del privilegi de comptar amb la companyia de Magdalena Palmer, la traductora d'Oso a la llengua castellana. Va ser apassionant escoltar-la a ella parlar del llibre que havíem llegit:


Oso es va publicar al Canadà l'any 1976, i va fer que Marian Engel (coetània de Margaret Atwood) es convertís una de les autores més importants de la literatura canadenca. Tot i que Oso va escandalitzar la societat puritana dels setanta, és considerada com una obra mestra. Més enllà del que té la novel·la de transgressora, Oso és la narració de l'evolució que experimenta la protagonista després que pren la decisió de viure sola, al llarg de mig any de la seva vida, a una illa del nord del Canadà, en contacte amb la natura. L'experiència la purifica: quan torna a la ciutat és una altra persona.
 



Aquest és el llibre que hem triat per a la propera sessió, que es celebrarà dijous, 14 de gener, a 2/4 de 8, a la biblioteca de l'escola:

http://cultura.elpais.com/cultura/2015/05/05/babelia/1430835206_542191.html

Cliqueu damunt la imatge per llegir una molt bona crítica d'El País (11/05/15)