divendres, 23 d’octubre del 2015

Expliquem contes a les Llúdrigues, els nens i nenes de cinquè


Ens agrada molt explicar contes als nens i nenes més grans de l'escola, però ho fem poc. Quan som de colònies, aleshores sí, abans d'anar a dormir, cada nit un conte.












En Batet explica contes de Manuel de Pedrolo. Recordeu aquells llibres de la col·lecció El Cangur, d'edicions 62? Trajecte final, Domicili provisional... Degudament adaptats a l'edat dels oients, són històries apassionants. Aquest cop va explicar a les Llúdrigues "Servei oficial". Forma part del recull Trajecte final, que algú ha dit que "són els contes de ciència ficció de Pedrolo per excel·lència"


N'expliquem també de molt bonics, que pertanyen al llibre de Joaquim Carbó El llop i el caçador. i altres històries (La Galera, 1979)És una compilació dels primers contes que Carbó publicava al Cavall Fort, els anys seixanta i setanta. Protagonitzats per adults o nens valents, que es troben en situacions quotidianes que saben afrontar amb resolució i sense por. 


I de no tan bonics, que no fan por, però sí una mica de desassossec, que trobem en aquest llibre:


Editat per La Magrana el 1994, és una antologia d'històries dediferents autors, on els protagonistes són nens i nenes... dolents. Vam explicar "Adéu siau, senyoreta Patterson", de Phillys Mac Lennan.