dissabte, 10 d’octubre del 2015

El "Mecanoscrit del segon origen", de Manuel de Pedrolo, al cinema


S'ha estrenat al Festival de Cinema de Sitges Segon origen, el film que va iniciar Bigas Luna -mort el 2013-  i ha acabat Carles Porta. És l'adaptació de la novel·la de Manuel de Pedrolo, Mecanoscrit del segon origen, el segon llibre més llegit en llengua catalana, perquè va ser lectura obligatòria al llarg d'unes quantes dècades als instituts de Catalunya. En parlàvem en una entrada anterior.




La pel·lícula es va preestrenar ahir al cinema Aribau i es podrà veure a partir d'avui a molts cines de Catalunya i de l'estat espanyol.
Carles Porta, el seu director, és periodista, escriptor, productor i director de cinema. Va ser molt celebrada la seva novel·la Tor: tretze cases i tres morts, i també el premiat text periodístic Fago, dues obres que explicaven fets reals de violència a pobles petits de muntanya.
El film està protagonitzat per una jove actriu anglesa, Rachel Hurd-Wood, en el paper d'Alba, i dos actors en el paper del noi, Dídac: Andrés Batista i Ibrahim Mané. Hi podreu veure també Sergi López.
Us oferim el tastet del tràiler oficial en català:



Per no perdre la memòria i poder comparar: Ricard Reguant havia portat la mateixa història a TV3, en el que va ser la primera sèrie en català, el 1985, en 15 capítols que podeu veure íntegres al Youtube (la protagonitzava Guillem d'Efak nen, que trenta anys després és el successor de Carmen Balcells!)