diumenge, 16 d’agost del 2015

Llibres als carrers de Gràcia

Hem agafat el metro per anar a Gràcia i mireu on hem sortit.


És el que sembla, som a París. El París bohemi dels inicis del segle XX.
La Travessia de Sant Antoni s'ha convertit en la Rue de Saint Antoine. A més de la parada hi podreu veure el Moulin Rouge, la Tour Eiffeel (de catorze metres d'alçària)  i un munt de botigues: un forn de pa, una corseteria... i, naturalment, una llibreria:


Totes les botigues del carrer són fetes amb caixes de fruita. Si us hi acosteu, veureu que els llibres són una selecció de la literatura francesa de tots els temps. És una bona llibreria, aquesta:



Com no podia ser altrament, els llibres que ens regalen l'ombra són en francès:







Ens hem dirigit al carrer Ciudad Real. Darrera dels manobres de la famosa fotografia del 1932 -Esmorzar dalt d'un gratacels- que edificaven el Rockefeller Center a New York, hi ha un cartell: "En construcció"


Si us hi fixeu, el que els treballadors de la bastida duen a les mans són llibres. Aquest és el missatge dels veïns de Ciudad Real: hem de fer un món nou, i els materials que necessitarem seran seran totxos i llibres, treball i cultura.




Ciudad Real ens convida a donar contingut als materials. Cadascú agafa un maó i hi escriu allò que voldria que existís a una societat millor:


Contra el cel, llibres, eines i maons:




I aquesta gran pintada ho presideix tot:


Probablement el carrer Ciudad Real no s'endurà cap premi, enguany. Però les persones que cada estiu passegem pels carrers de Gràcia valorem la feinada, l'originalitat, l'estètica i també el contingut. Enhorabona, Ciudad Real!