dissabte, 20 de juny del 2015

Festa reivindicativa a la placeta de Sant Miquel

Aquest matí s'ha celebrat a la placeta de Sant Miquel, a Gràcia, a tocar de Casa Anita, una festa molt especial. 



Una nova acció per recolzar la llibreria, i demanar l'Ajuntament que s'impliqui en la seva continuitat al carrer Vic.


L'Oblit Baseiria va engegar fa tres setmanes una campanya de recollida de signatures, i és a punt d'arribar a les 9.000 (de les quals, ei, més de 500 les hem aconseguit a l'escola!)


Va proposar als il·lustradors més reconeguts de la literatura infantil que reinterpretessin el "logo" de la cadira de Casa Anita conjuntament amb el lema "Jo no marxo" i ha recollit una setantena d'il·lustracions magnífiques:








Avui els nens i nenes que estimen la llibreria, però no poden signar, feien dibuixos amb el mateix esperit de la reivindicació:


Com ha definit molt bé l'Oblit Baseiria en el seu parlament, el lema "Jo no marxo" ja no identifica només a Casa Anita, sinó a totes aquelles persones que s'han vist i es veuen sotmeses a pressions a fi que abandonin casa seva i acceptin una indemnització per marxar. 










El barri de Gràcia, com ja ha passat a Ciutat Vella, corre el perill de turistitzar-se. Els antics llogaters i botiguers se'n van, forçats per les immobiliàries -que no dubten a fer servir l'estratègia del mobbing, si els cal- per deixar pas als pisos turístics o als negocis uniformitzants.
Confiem que aquest sigui un bon moment per aturar aquest procés i impedir que Gràcia perdi la seva personalitat. Quan, sinó ara?