dilluns, 15 de juny del 2015

El Club de Lectura del Cicle Mitjà


A pocs dies d'acabar el curs, hem pogut celebrar la primera sessió del Club de Lectura del Cicle Mitjà. Bé, només dels nens i nenes de 4t. 
Hem triat aquest llibre: Guineu, de Margaret Wild i Ron Brooks (Ekaré, 2006). Com sempre, ha estat possible perquè la biblioteca Clarà ens ha deixat en préstec una dotzena d'exemplars.


Feia tan bon temps que la sessió l'hem fet al pati de les moreres. 




















Estàvem convençudes que si amb l'alumnat de 5è i 6è el Club de Lectura funcionava bé, amb el de 4t passaria el mateix. 
Com sempre l'assistència era voluntària, i les Llúdrigues s'hi van apuntar amb entusiasme.




































A l'inici de la conversa, algú deia que el llibre no li havia agradat prou: perquè és trist, perquè no queda clar si acabarà bé o malament... Després hem anat veient les aventatges dels finals oberts: cadascú s'ho pot imaginar com vol.

A tothom li han encantat les il·lustracions. Els colors càlids suggereixen molt bé l'incendi inicial, la calor del desert... La tècnica de gratar la pintura i l'aquarel·la, tot ens ha semblat molt adient al text. I el text! Algú havia assenyalat fragments especialment bonics, i ens els ha llegit en veu alta.

Si no l'heu llegit heu de saber, tal i com una de les nenes assistents ens ha dit, que és un conte sobre l'amistat, l'enveja i la gelosia. 
Us el recomanem!!!