dimarts, 21 d’abril del 2015

La Marató de la Lectura, als carrers de Sarrià

Divendres, 17 d'abril, molt a prop de la Diada, les escoles i instituts públics de Sarrià (i com ens agradaria que hi participessin més centres, també els concertats) vam celebrar la Marató de la Lectura al carrer.
Organitzava l'acte, també, el Centre de Recursos Pedagògics de Sarrià Sant Gervasi; hi participaven les tres biblioteques públiques del barri i les escoles bressol municipals. Vam comptar amb el recolzament inestimable del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.
Les bibliotecàries dels centres participants i totes les entitats teníem clar que aquesta vegada la celebració era especial: coincidia amb el centenari del naixement de les primeres biblioteques públiques de Catalunya,  i volíem que la festa fos encara millor que la de fa dos anys. Mireu si ho vam aconseguir.
Quin goig, haver de fer cua per llegir

També els estudiants de Secundària gaudeixen llegint i escoltant. Com és que això no ho explica mai, la premsa?



Com a l'edició anterior, vam exposar els plafons que mostren el treball que fem a les escoles i instituts




Les biblioteques Clarà, Collserola-JM i Sant Gervasi-Joan Maragall varen mostrar la seva feina en una paradeta, i van fer participar l'alumnat, que responia en un punt de llibre aquesta qüestió:
"Per què no puc parar de llegir?"



Les escoles bressol del barri també hi varen ser:


Alhora que es llegia davant de l'Ajuntament, unes actrius del grup Vivim del cuentu ens entretenien amb les seves versions de la llegenda de Sant Jordi, a la plaça de Pere Figure i Serra:






La festa va ser un èxit. La tornarem a celebrar, d'aquí a dos anys? Segur que sí.