divendres, 27 de març del 2015

En Jaume Cela ha estat a l'escola



No és el primer cop que en Jaume Cela ens visita. Con sabeu, els nens i nenes de 3r llegeixen, cada any, la seva novel·la Una troballa sorprenent.





Cada curs ens inscrivim al programa Autors a les aules, del Departament d'Ensenyament, i sol·licitem que en Jaume Cela ens vingui a veure per parlar amb els nens i nenes del cicle mitjà dels seu llibre. Enguany ho hem aconseguit.


Ens ha explicat que fa molts anys que coneix la nostra escola, perquè quan era jove vivia al carrer Jaume Piquet, on hi havia l'Orlandai vell, molt aprop del Vàrium (aleshores cine Bretón)


    



També ens ha parlat dels seus inicis com a escriptor. Ell era i és mestre, va començar a escriure i els seus llibres varen tant agradar als editors que els van publicar. I des d'aleshores no ha parat d'escriure.


Com cada vegada que ve, ens ha contat com se li va acudir escriure Una troballa sorprenent, un llibre del qual La Galera ja n'ha fet vit-i-tres edicions. En Jaume és molt agradable i fa molta gràcia sentir-lo explicar aquestes històries!



(El conte d'una línia diu: "Cuando despertó, el dinosaurio seguía allí". La gravació es va aturar abans que l'expliqués!))

  
Esperem tornar a tenir-lo entre nosaltres ben aviat.