diumenge, 22 de març del 2015

Anna Cammany, autora del "Diario de una friki", ve a l'escola


L'Anna Cammany va ser divendres a la nostra biblioteca, parlant amb els nens i nenes de 6è, les Panteres.
És l'autora de tres novel·les que agraden molt a les nenes i també a molts nens, a partir dels nou o deu anys. Són aquestes:
Les il·lustracions són d'Àlex López




Els tres llibres els ha publicat en castellà l'editorial Montena i van aparèixer entre el 2013 i el 2014.

L'Anna Cammany ens va explicar, entre moltes altres coses, l'origen d'aquestes històries. Vam poder saber, segons la seva experiència, com s'escriu una novel·la i com es gesten uns protagonistes. 
També va parlar dels seus inicis com a lectora, quan tenia l'edat de les nenes i nens de sisè que l'estaven escoltant.


Ens va  ajudar a entendre quins són els agents que intervenen en la confecció d'un llibre. Va explicar la comunicació que hi ha d'haver entre l'autora del text i l'il·lustrador: com es van perfilant els personatges, quin aspecte han de tenir des del punt de vista de l'una i de l'altre...


Les Panteres ens han dit que van passar una estona molt agradable amb l'Anna Cammany. Li demanaven que seguís escrivint més llibres de la Lía, la seva friki. Segur que els pocs que no havien llegit els seus llibres ho faran ara.

Ens sembla que divendres els nens i nenes més grans de l'escola van saber d'una nova faceta de l'Anna Cammany -ja la coneixien perquè és mare de l'escola- però, a més, van aprendre moltes coses. La més important, a estimar encara més els llibres.