diumenge, 15 de febrer del 2015

Quan els protagonistes dels contes són molt menuts


Aquesta és la nostra darrera exposició: "La màgia dels móns petits"

Heu pensat mai en la quantitat d'històries que coneixeu, protagonitzades per petits personatges, fruit de la imaginació dels seus autors? Lil·liputienses, minairons, mimpins... i molts més 


Mentre la muntàvem l'anàvem almpliant: i els llibres on apareixen nans? I follets de boscos diversos? Sense oblidar-nos dels estimats personatges dels còmics de Peyo!
















I els contes clàssics, protagonitzats per nens i nenes menuts i espavilats?


Doncs tot això és el que aquest cop hem tret de la biblioteca, per oferir-ho als nostres usuaris:


Voldríem destacar-ne alguns:

De Cruïlla
De Destino














Marta Balaguer va donar vida als vòlics, laquidambres i altres espècies. En col·laboració amb David Cirici va guanyar el premi Apel·les Mestres l'any 1985 amb aquest llibre, que és un compendi de personatges petits, grans i mitjans. I també és l'autora de Jana, la caçadora de sons, on la maldat ha pres la forma d'uns petits personatges de bosc, els teranyinosos.


Una novel·la per a molt bons lectors de sisè de Primària o d'ESO: Tobi Lolness, de Timothée de Fombelle. Un món sencer reduït a la capçada d'un arbre, amb uns protagonistes que necessiten mesos per a recórrer-lo de dalt a baix...

D'Empúries



















Un llibre petit d'un gran mestre. Els mimpins, de Roald Dahl. No us el perdeu!

D'Alfaguara

Fixeu-vos, hi tenim joies antigues, també:
Les aventures d'en Perot Marrasquí, de Carles Riba, il·lustrat per Joan Junceda. Editorial Selecta, 1950
El trobador Llessamí, de Joan Laguia Lliteras. Il·lustrat per Joan Vila, d'Ivori, (el pare d'en Francesc Vila, Cesc). Editorial Muntanyola, 1929!!!





















Per acabar, tres pel·lícules: dues de diminuts i una de nans.
La primera, japonesa, de la factoria Ghibli (però no de Miyazaki, sinó de Yonebayashi). La segona, que va inspirar la primera i té un argument molt semblant, la famosa Els Borrowers, dels anys noranta. I la tercera, Willow, emocionants aventures protagonitzades per nans autèntics: