diumenge, 11 de gener del 2015

Contes que parlen dels Reis d'Orient


Presentem els llibres que tenim a la biblioteca sobre aquest tema que ens agrada tant: els Reis.
En destaquem alguns, que us recomanem especialment:







Els dos primers agradaran als nens i nenes més petits.  
El conte dels Reis Mags (ben explicat) és un llibre interactiu. Se'n pot fer una lectura individual, però adquireix tota la gràcia si, mentre s'explica, s'estableix un diàleg amb les criatures. És de Dominique Jorand i Pablo Rulfo, de Thule, del 2004, difícil de trobar, actualment.

El d'en Martinet l'expliquem cada any als nens i nenes de cinc amys, i els agrada molt. Qui no ha temut que li vinguin ganes de fer pipí la nit de Reis al mateix moment que els Reis són a casa, en plena feina? És de Chema Heras i Kiko Dasvila i el va editar Kalandraka... el 1999!

Quina nit de Reis!, escrit i il·lustrat per la Marta Balaguer, s'ha reeditat un munt de vegades. Des del 1989 fins al 2012, i aquest sí que el trobareu. És una simpàtica crònica de la feinada que fan els Reis per aconseguir repartir els regals per tot el món en una sola nit. És de Cruïlla.

Un camell a la cornisa, de Care Santos, és una història tendra i divertida, que agrada tothom, petits i grans. El Reis s'obliden d'un camell petitó, un cop han acabat de donar les joguines. I el primer dia d'escola de gener, una nena el troba, mort de fred, a una cornisa de la façana de casa seva.És de Macmillan, del 2009.


http://bibliotecaorlandai.blogspot.com.es/2010/12/molt-bones-festes-i-molt-bons-llibres.html
Cliqueu damunt de la imatge per escoltar la cançó i veure les il·lustracions

D'aquest llibre, que es basa en la lletra d'una cançó de Manel, en vam fer una entrada al blog  fa quatre anys, quan es va publicar. L'edità Estrella Polar i les il·lustracions, molt bones, són de Reger Padilla, un dels quatre membres de Manel.Segueix essent un dels nostres preferits.