dissabte, 13 de desembre del 2014

Estimàvem en Joan Barril


En Joan Barril ha mort aquesta matinada. Sabíem de la seva salut per l'altre Joan Barril, el seu fill, i ens dolia el que ens deia.
L'enyoràvem ja feia dies al Cafè de la República i als articles d'El Periódico, com el vam enyorar quan va deixar d'explicar-nos contes a primera hora del matí o d'emetre la meravellosa Illa del tresor del Canal 33. En Joan Barril combinava d'una manera excepcional humor i ironia amb tendresa i sensiblitat. Sovint parlava d'educació i comprovàvem com valorava la nostra feina de mestres.
Ens agradaven les seves novel·les i els seus reculls de contes. Ens sembla que no havia escrit mai per a nens i nenes, però sí per al públic jove. Tots els ports es diuen Helena va guanyar el premi Ramon Muntaner de literatura juvenil l'any 1998 i el Premi de la Crítica de Serra d'Or el 2000. 


A la biblioteca hi tenim un llibre, d'en Joan Barril, que aprofitem per recomanar-vos. És a la secció de "Relacions familiars" -pares i mares de l'Orlandai, no oblideu que tenim llibres d'educació per a vosaltres- i no us l'heu de deixar perdre. El va escriure el 1997, quan hi havia moltes mares que havien parlat del tema, però molt pocs pares.


Llegiu, si us plau, el que ha escrit sobre Joan Barril el seu amic i col·laborador Joan Ollé:
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/oci-i-cultura/fins-aviat-mestre-joan-barril-per-joan-olle-3768678