dimarts, 2 de desembre del 2014

2a sessió del Club de Lectura, 2014-15


De ple en el nostre quart any del Club de Lectura, hem llegit Las siete cajas, de Dory Sontheimer. 



 












Vam triar aquest llibre, després d'haver-ne vist referències a la premsa, perquè vam saber que podríem accedir a la seva autora gràcies al seu parentiu amb una família de l'escola. 
Es tracta d'una obra de no-ficció, un document històric on l'autora, catalana, explica el tràgic destí de la seva família, alemanya i jueva, els anys del nazisme.


Comptar amb la presència de Dory Sontheimer va ser un privilegi. Si el seu llibre arriba a l'ànima perquè el lector sap que explica una experiència autèntica, poder parlar directament amb l'autora de Las siete cajas va fer que la lectura es convertís en un fet fondament vivencial. Va ser potser la sessió del nostre club més concorreguda i, de ben segur, la més emocionant.
No us parlem del llibre, però us oferim enllaços on Dory Sontheimer n'explica la història.

http://www.illadelsllibres.com/entrevista-dory-sontheimer-autora-de-las-siete-cajas/
http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/titol-video/video/5174991/

Com fem habitualment, vam cloure la sessió amb un sopar. Un àpat de viandes i begudes alemanyes, tal i com havia de ser.



 








L'elecció per a la propera sessió és En la pell de l'altre, de Maria Barbal, de l'editorial Columna. Es celebrarà dijous, 27 de gener, a 2/4 de 8, a la biblioteca de l'escola.

Si cliqueu damunt la fotografia de la portada podreu saber sobre la novel·la i, a més, llegir-ne un fragment que ens ofereix el blog L'illa de llibres