divendres, 12 de setembre del 2014

L'11 de setembre, per a nois i noies

De totes les entrades que hem fet en aquest blog, en sis anys, la que ha tingut més visualitzacions es diu:


"L'11 de setembre de 1714, per a nens i nenes"


Ha rebut més de set-centes visites! Va ser feta el setembre del 2012, per tant aviat va quedar desfassada. Més endavant vam fer-ne una altra, per presentar un llibre que acabava d'editar La Galera, 1714.
Calia fer una nova entrada, que fos actual. Ho volíem fer enguany, però la celebració del tricentenari ha provocat tal esclat editorial que no ens hi veiem amb cor. Se'ns fa difícil destriar el gra de la palla.


De ReportEducació, cliqueu per llegir els comentaris

Aquest any, doncs, ens és més fàcil recomanar novel·les per al públic juvenil. No n'han aparegut tantes, i n'hi ha dues que ens agraden especialment.

La primera, 4171, la van comprar els nostres alumnes de sisè el dia de Sant Jordi. No és un llibre pensat per a ells, sinó per a lectors més grans, però alguns l'han llegit i els ha agradat molt.
L'acció de la novel·la es situa el 4171, però aviat la jove protagonista fa un viatge en el temps i, de forma accidental, on diríeu que va a parar? Al 1714! El llibre es deixa llegir molt bé, hi ha aventura, emoció i sentiments. I Francesc Miralles és una garantia de qualitat.



No podem deixar de referir-nos a aquesta altra novel·la, en la que probablement Miralles s'ha inspirat. Jaume Cabré la va publicar... el 1980! Quan encara no sabíem el que seria capaç d'arribar a escriure!















Segur que la coneixeu. Aquí és un nen, en Roc Pons, qui va a parar a la Barcelona del 1714. Experimenta patiments i aventures, potser més emocionants quan el vam conèixer fa trenta-quatre anys que no pas avui. És més senzill de lectura, apte per a Primària, aquest sí. La Galera l'ha reeditat oportunament/oportunísticament, tot canviant-li l'aspecte i donant-li més entitat.

Aquest és l'altre llibre que us volem recomanar. És el que ens ha agradat més:


Adreçat a joves estudiants de Secundària, pot agradar també als més bons lectors de Primària.
Merescudament premiat, d'un autor, Andreu Martín, que ha connectat sempre amb el públic jove amb els seus llibres d'en Flanagan,  Cicatrius de 1714 interessa i enganxa. Hi trobareu aventura, història i intriga.
Podeu anar fent boca amb el booktràiler: