diumenge, 11 de maig del 2014

"L'album en rebonds", Les mil cares de l'àlbum il·lustrat


Aquest setmana s'ha inaugurat a l'Institut Francès de Barcelona una exposició esplèndida sobre l'àlbum infantil i juvenil, aquest gènere literari que, cent cinquanta anys després de la seva invenció, és viu i no para de créixer.
Sophie Van Der Linden, prestigiosa experta en el tema, ha creat els textos de l'exposició, a  petició de l'associació francesa Lire et Faire Lire.


A més dels textos que podreu llegir als plafons, sobre la història de l'àlbum i les seves mil cares, l'exposició presenta un recull dels millors àlbums dels darrers trenta anys, en llengua francesa, catalana i castellana.
Parlament de Pascal Humbert, comissari de l'exposició
"Lire l'album" no és l'únic llibre sobre el tema...
Per inaugurar l'exposició, l'Institut Francés va oferir una conferència a càrrec de Brigitte Morel, editora de Les grans personnes (París) i una taula rodona amb Oblit Baseiria, llibretera de Casa Anita, i Ricardo Rendón, d'Abracadabra.


Brigitte Morel ens va admirar presentant una mostra dels llibres que edita des de fa vint anys. Àlbums que nosaltres trobem traduïts al català o al castellà, disseminats en editorials diverses, com Cruïlla, MTM i d'altres, pertanyen al seu fons, que vol ser diferent i innovador, i ho és.




Oblit Baseiria comparava la vitalitat de l'edició infantil  francesa amb la nostra
Rendón va parlar de la situació editorial a Llatinoamèrica
Fullejant els llibres de "Les grands persones"



































Les properes tres setmanes tindrem l'oportunitat de seguir participant en les següents conferències i taules rodones que l'Institut Francès ens ofereix.
No us perdeu la darrera, a càrrec de la pròpia Sophie Van Der Linden, el dimecres 28, a 2/4 de 8.