dissabte, 17 de maig del 2014

La 6a Festa dels Contes


Ahir vam celebrar, per sisè any consecutiu, la Festa dels Contes. Aquest any amb una novetat: estrenàvem nou espai per escoltar contes: la torre de Can Ponsic.





Mireu quina sala tan bonica ens ha cedit l'Ajuntament:



Els Minerals varen ser els primers que la van "disfrutar". després, al llarg del dia, hi vam anar passant tots els grups de l'escola.






 






Una altra novetat: vam comptar amb la presència de les contistes del MARC: Mestres Àvies Recupersdores de Contes. Són un grup de mestres jubilades que s'ofereixen a pasar per les escoles que els ho demanen a explicar contes. Miren de recuperar la tradició del conte només oral, sense cap tipus de suport (ni projecció d'imatges, ni il·lustracions de llibres), i tenen molta cura de la riquesa del llenguatge que utilitzen.



Ens va fer una especial il·lusió tenir entre nosaltres a la  M. Àngels Ollé i a la M. Eulàlia Vealeri, antigues bibliotecàries de Talitha i Orlandai, i a la Rosa M. Pujadó, mestra de Talitha. També vam poder comptar amb la Maria Altirriba i la Teresa Ribas.








 Com cada any, varen explicar contes la Roser Ros, l'Enrica Juvé, la Magda Cano i en Josep M. Batet. I també la Pepa Carreras i l'Anna Asián (mare de l'Emma, que ho va fer en llengua anglesa)






















També hi va haver un conte per a les mestres,  l'estona del migdia: L'autostopista, de Roald Dahl:



Si voleu, podeu estar una bona estona mirant les fotografies. Cliqueu la següent i en trobareu moltes més...