dimarts, 6 de maig del 2014

Darrera sessió del nostre Club de Lectura


Ahir, drarrera sessió del Club de Lectura. Havíem llegit Barbablava, de'Amélie Nothomb.



Barbablava és un conte per a adults. Nothomb escriu una versió modernitzada del clàssic de Charles Perrault. 
El llibre ens enganxa des del primer moment amb uns diàlegs ben construits, ens admira amb les seves demostracions d'erudició, i ens fa aturar a pensar amb les seves reflexions intel·ligents. Toca tots els temes: l'amor, el dolor, el plaer, la religió, la bellesa, el poder... i es recrea en les arts: la simbologia dels colors, la fotografia.
I, naturalment, ens obliga a passar planes ben de pressa, perquè volem conèixer el final: Barbarroja matarà la protagonista, com suposem que ha fet amb les altres dones? O ella, valenta i agosarada com és, li sabrà donar la volta a ell? 
Les qui no la coneixíem hem descobert una autora interessant. Les qui ja l'havien llegit, van fer bé en recomanar-la. Potser Barbarroja no és dels seus millors llibres, però l'Amélie Nothomb és una autora que cal conèixer.

















Mengem ous i fruim de la combinació de groc i or, tal com hauria agradat al protagonista del llibre...


... i, com no podia ser de cap altra manera, brindem amb xampany francès, or líquid pels nostres paladars

Per a la propera sessió, una novel·la que feia temps que anomenàvem:

Cliqueu la imatge per aconseguir la informació de l'editorial

La sessió que, qui ens ho havia de dir, ja és la que fa quinze, es celebrarà el dijous, 26 de juny. Avisarem oportunament, des de la columna de la dreta del bloc, de l'hora i el lloc, perquè, com que és la darrera d'aquest curs,  potser no serà a l'escola.