dilluns, 30 de setembre del 2013

Diario de una friki, d'Anna Cammany

Fotografia de Jordi Cotrina, d' El Periódico

Acabem de rebre aquest comentari, i el trobem tan interessant que en fem una entrada:

...volia demanar que es publiqués en el nostre bloc la recomanació d'un llibre: Diario de una friki 
Tot i que és el diari d'una nena en el seu primer any d'institut, crec que moltes i molts dels alumnes de Cicle Superior el poden llegir i gaudir molt. Sembla un diari infantil-juvenil com tants altres, però... no ho és, la seva qualitat és molt superior, ja ho veureu. D'altra banda està escrit en castellà, de moment no se n'ha fet una traducció al català. Però... aquest llibre és un bon motiu per llegir en castellà. I, per últim, la seva autora, Anna Cammany, és mare de l'escola. Necessitem més motius?

El Diario de una friki encara no és a la biblioteca, però ben aviat el tindreu a la vostra disposició. És el primer de tres -com a mínim- i els publica Montena. El primer té, com a subtítol, Una vida nueva. el segon, que sortirà al novembre, és Las Invencibles la lían parda.



La protagonista d'aquests llibres és la Lía, una nena que comença a estudiar la secundària. Anna Cammany ens diu, a l'entrevista que publica avui El Periódico:

"...havia de ser, necessàriament, un llibre que nois i noies puguin llegir amb el mateix entusiasme. Hi havia un temps en què a les llibreries es diferenciava entre "literatura de nens" i "literatura de nenes". formalment ja no és així, però se segueixen editant unes coses per a ells i unes altres per a elles.(...) Són estratègies comercials, però em semblen perillosissimes. ajuden a perpetuar estereotips molt perjudicials..."

Us deixo un parell de fragments del llibre, per anar fent boca, però podeu llegir el primer capítol sencer lincant aquí:




























Diu l'autora:

"Podia haver escrit un llibre només sobre l'institut, però a l'edat de la Lía, 12 anys, la família hi és molt present, i volia retratar els dos universos"









Donem fe que els retrata amb total autenticitat i, a més, amb molt de sentit de l'humor. 
Nois i noies del cicle superior, no deixeu de llegir el Diario de una friki, us agradarà. 

Cliqueu aquí per enllaçar amb Vallecas digital, i aquí amb Culturamas, on podreu llegir les entrevistes que li van fer a l'Anna Cammany fa uns quants dies.


Ben aviat, el segon llibre