divendres, 16 d’agost del 2013

Mafalda, al carrer Ciudad Real de Gràcia

Gairebé cada any la literatura, infantil o no, inspira algun dels carrers engalanats de Gràcia. Enguany la Mafalda  és protagonista a Ciudad Real:

 



La Mafalda i la resta de personatges de les tires de Quino ens miren des del carrer, i ens interpel·len en una ambientació una mica interactiva i força reivindicativa.



Es tracta que els observadors i passejants, a més de somriure amb les tires que s'han penjat a les parets, escrivim a les bafarades allò que creiem que la Mafalda diria davant de la situació que nosaltres vivim avui.

També val la pena acostar-se a Joan Blanques. A baix de tot, un guarniment inspirat en la història de la comunicació, des de les pintures rupestres i la pedra Rosetta fins a l'era digital:



Tot el carrer és cobert de tendalls com ara aquest, escrits en llengües i grafies diferents

Aquí falta una referència: no és de mida real com sembla, és enorme!

Un mòbil immens presideix l'accés al carrer

Pujant Joan Blanques (en realitat fins al que ells en diuen Joan Blanques de baix), una altra ambientació literària, aquesta dedicada a la imprempta:





I, sobretot, no deixeu de passejar per Verdi, Mozart, Llibertat, Progrés i Fraternitat de baix: són impressionants, candidats segurs als premis d'enguany!