diumenge, 17 de març del 2013

En Pomelo, un altre elefant de color rosa


Aprofitant l'èxit de Rosa Caramel, hem exposat els nostres llibres d'en Pomelo. És un elefantet de color rosa, però no té cap parentiu amb les elefantes de l'Adela Turín.
En Pomelo és una creació de Ramona Bâdescu, autora rumanesa, il·lustrada per Benjamin Chaud.
El 2005 l'editorial Kókinos va editar els primers Pomelos. Ara ja n'hi ha nou. Un dels darrers, Pomelo crece, que és l'únic en un format una mica gran, va rebre un Premi Àlbum 2011, atorgat pel gremi de llibreters de Madrid
Aquest elefantet és tot un personatge. Els seus són llibres una mica sorprenents, surrealistes fins i tot, que conviden a pensar els petits lectors. 















Aquests no el tenim a la nostra, però els podreu trobar a moltes bibloteques:















En Pomelo, com veieu en els títols dels llibres, viu, pensa, viatja, creix i es fa preguntes, que suggereixen altres preguntes.

Per últim aquests dos, que  semblen el clàssic llbre de contrastos o per reconèixer els colors, però són més que això...















Benjamin Chaud és autor -il·lustra i escriu- un altre conte que tenim a la biblioteca i ens agrada molt:
Vosaltres seríeu capaços d'abandonar el vostre animal de companyia? El protagonista de la història ho fa, deixa el seu conillet tot sol al bosc perquè li sembla que ja no el vol, però de seguida se n'arrepenteix. Pot desfer el que ha fet? Pot reparar el mal causat?
Ja ho veieu, també és un llibre que farà pensar els nens i nenes...