dilluns, 10 de desembre del 2012

Llibres amb ous

Ens adonàvem de quants contes tenim a la biblioteca que comencen d'una manera similar:
Algú, un dia, es troba un ou i... de què deu ser?

Vam buscar al catàleg tots els contes on es troben ous, que parlen d'ous, on s'hi mostren ous, s'obren ous... i mireu l'exposició:


Us presento els que m'agraden més:


D'un autor clàssic, Leo Lionni. El mateix d'en Frederick, recordeu? És de l'editorial Ekaré.
Una granota troba una pedra blanca, perfecta. Les seves amigues li fan veure que no és una pedra, sinó un ou. De l'ou en surt un pollastre. Però, segur que és un pollastre?



Tres amics dissortats es troben un ou a la vora del mar. En tenen cura, fins que en surt un pollet molt gran i estrany. Al telenotícies expliquen que s'ha perdut un ou de dodo molt valuós; qui el trobi cobrarà una recompensa. Què han de fer? Lliurar-lo a les autoritats? Dur-lo al seu país d'origen?
És d'un autor alemany boníssim que es diu Peter Schossow (a la biblioteca en tenim molts més, d'ell) i l'edita Joventut

Dos ous iguals. O gairebé. En surten dos animalets, que creixeran com a germans. Però el lector sap que un és un petit cocodril i l'altre un ocell tropical.
Què passarà quan s'adonin de les seves diferències? Es seguiran estimant com a germans?
L'autor és Alexis Deacon i l'ha editat Ekaré.



A la jungla perillosa una granota troba un ou. Se'l vol quedar, però una serp, un àliga i un dragó també diuen que és d'ells. Però les coses es compliquen, i aleshores ningú el vol. Finalment la granota se'l queda, però, ai, quan s'obre...
De Michel van Zeberen,  l'edita Corimbo.
Una guineu roba un ou als ànecs d'un estany, per menjar-se'l. Però quan és a punt de fer-ho, l'ou s'obre i en surt un aneguet preciós. L'aneguet pren a la guineu per la seva mare, i l'estima moltííísssim. Què ha de fer, ara, la guineu? De  Christian Duda, amb unes il·lustracions excel·lents de Julia Friese, l'edició és de Lóguez.
De coneixements només n'hem posat dos, a l'exposició. Un dia presentarem els llibres d'ocells, i allí en trobareu molts més, d'ous:













El primer, L'ou, és d'una col·lecció de Cruïlla que segur que coneixeu: Món meravellós. Tot i que té molts anys,  segueix agradant i  interessant molt a nenes i nenes.
A l'interior del segon, Ocells, també d'editorial Cruïlla, hi ha aquesta doble plana, que ens sembla espectacular. Els ous estan representats a mida real, i quan s'aixequen, veiem quin és l'ocell que els ha post:



Us pensaveu que les mares no ponen ous?
I les vaques?














I aquests ous que nosaltres hem trobat avui a l'escola, de què deuen ser?



1 comentari:

Unknown ha dit...

Mai hauria arribat a pensar que uns simples ous poguessin donar per tant! :D jejejeje