dimarts, 29 de maig del 2012

Els 200 anys dels germans Grimm

Per a celebrar que fa 200 anys que Wilhelm i Jacob Grimm van publicar el seu primer recull de contes, aquest dissabte, 2 de juny, des de 2/4 de 12 fins a les 8 del vespre, a la Casa Golferichs, es celebra Un dia de conte.
S'hi explicaran contes, hi haurà titelles, tallers per a nens i nenes...
Ho organitza l'Institut Goethe de Barcelona, amb el centre cívic Casa Golferichs. Si voleu accedir al programa sencer del dia, cliqueu damunt del prícep convertit en granota:
La Casa Golferichs és a la Gran Via, 491. Si no hi heu estat mai, la visita a la pròpia casa ja val la pena:

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ui! Els germans Grimm! Tema que dóna per molt. Ells no pretenien escriure contes per a nens sino, en ple romanticisme i nacionalisme, recollir les tradicions dels pobles germànics. També van recollir llegendes i es van interessar per l’origen de les llengües germàniques (se’ls considera “pares” de la filologia germànica; van descobrir alguns fonaments de la lingüística històrica germànica). Les primeres versions dels contes que van recollir eren molt més crues i “bàrbares”, i s’han anat “endulcorant” en les successives reedicions i versions. No sé ben bé quins contes explicaran a la casa Golferics el dissabte. Reina