dissabte, 31 de març del 2012

Química a infantil i primària. Una nova mirada

Fa més d'una setmana que us volia parlar d'aquest llibre que ha escrit el gup Kimeia, amb la coordinació de Mercè Izquierdo :


Vaig tenir la sort de poder assistir a l'acte de la seva presentació el 15 de març, al Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències.Tant el llibre com l'acte em van semblar interessantíssims.


Jesús Chivite, Núria López  i Mercè Izquierdo, coautors del llibre, Josefina Cambra, degana del Col·legi, i Jaume Cela, mestre de l'Escoleta de Bellaterra, eren els integrants de la taula.

Cito paraules del grup Kimeia:
Aquest llibre està escrit a moltes mans. Mans de mestres amb els ulls oberts al món, amb ganes d’investigar al costat dels seus i les seves alumnes, amb el propòsit ferm d’apropar l’alumnat a la química.
La proposta que fem és humil. Simplement, obrim als lectors i lectores les portes de les nostres aules i els convidem a participar en algunes de les classes en què s’introdueix la manera de pensar de la química en experiències que, de vegades, no s’analitzen des d’aquesta perspectiva: la festa de la castanyada, els caramels que vam collir durant les festes de Sant Medir, el most que ens vam emportar de les colònies, el pa fet al forn de l’escola, el conte explicat una tarda de divendres, els gelats que vam fer sense congelador...
Tant de bo trobeu dintre d’aquestes planes una nova mirada per treballar la química amb els i les vostres alumnes.

El grup Kimeia està integrat per una quinzena de mestres que fa molts anys que es dediquen a investigar i experimentar la didàctica de la ciència a l'escola. Poques persones en saben tant com elles. Cliqueu aquesta imatge per entrar al seu bloc, on trobareu tota la informació per demanar en préstec i per utilitzar el material de les experiències que el llibre presenta:

I si teniu una mica de temps, no us perdeu la intervenció d'en Jaume Cela a l'acte de presentació: