dimarts, 6 de març del 2012

Llibres que parlen de famílies

Un altre llibre recomanable. Presenta una dotzena de famílies diverses, i planteja un joc als nens i nenes de l'estil "qui és qui?". Hi ha família monoparental, d'acollida, reconstituïda, adoptiva, homomaternal i homopaternal... Una il·lustració per a cada família, i un text que han de fer coincidir allà on correspongui. Els autors proposen que hi juguin plegats adults i infants, per afavorir el diàleg sobre la diversitat familiar.



Hem cercat a la biblioteca i hem exposat totes aquestes obres, que ens parlen de la pluralitat de famílies que coneixem.


Però la veritable normalització encara és lluny. S'haurà donat quan no calgui publicar aquest tipus de llibre, que "parla de". Serà el dia que les nostres novel·les i contes estiguin protagonitzats per famílies diverses, sense que la família sigui el tema. El dia que la diversitat sigui la normalitat!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sí, quan s'ha de fer un llibre per "parlar de" vol dir que no anem bé. I no sempre aquests llibres de "parlem de" estan ben fets ni són interessants pels nens. Reina

la bibliotecària ha dit...

Tens tota la raó, Reina