dimecres, 22 de febrer del 2012

Excursions per a Primària i Secundària


Ahir vam poder assistir, a la sala d'actes de Rosa Sensat, a la presentació d'un llibre llargament esperat: Excursions i activitats a Primària i Secundària. Sabíem que feia temps que la Maria Manent havia començat a treballar-hi, i teníem moltes ganes de veure'l publicat.


És el resultat d'una llarga experiència de l'autora com a mestra de naturals a l'escola Estel, de Guinardó. La Maria sap molt bé que les sortides a la natura afavoreixen el contacte amb ambients diferents dels habituals, i això és un gran enriquiment per a l'alumnat.
Ens ofereix quinze propostes de sortides molt ben triades, acompanyades de les activitats que es poden fer a l'aula abans i després de l'excursió. Es tracta d'un material que serà molt útil als/les mestres, i també a aquelles famílies que us agrada sortir de la ciutat amb les criatures, per a conèixer el país.


L'autora va estar acompanyada per la Conxita Màrquez, que ha col·laborat en la realització del llibre, i també per la Pilar Benejam que, com a especialista en la didàctica del coneixement del medi, va fer una presentació  entranyable de la feina de la Maria Manent.

L'obra és el número 73 de la col·lecció Dossiers Rosa Sensat, i l'ha editat, és clar, l'Associació de Mestres Rosa Sensat. 


Presentació llibre "Excursions i activitats a Primària i Secundària" from Rosa Sensat on Vimeo.

3 comentaris:

Mercè Laplana ha dit...

Molt bé! Mariona ets una crack

la bibliotecària ha dit...

I tu ets molt amable, Mercè. Gràcies!

Anònim ha dit...

Aquest te'l demanaré un dia, que de sortides "clàssiques" ja n'hem fet moltes i sempre va bé veure idees noves. I encara mirarem de combinar-ho amb buscar elements naturals amb formes curioses i fer il·lustracions com les de "La memoria de los árboles"! Reina