dimecres, 14 de desembre del 2011

Adéu, Tretzevents...

Ahir vam rebre un mala notícia: Tretzevents, revista que rebíem gratuïtament totes les escoles de Catalunya gràcies al suport de la Generalitat, s'ha vist obligada a plegar.
Era una revista infantil quinzenal, que va ser fundada el 1951. Fins el 1973 es va anomenar L'Infantil.
S'hi publicaven còmics i contes, alguns de les quals eren traduccions d'altres revistes infantils i juvenils europees. Des del 1968 s'encarregaven de l'edició les Publicacions de l'Abadia de Montserrat.
El 1987 li va ser atorgada la Creu de Sant Jordi, per la seva contribució a la difusió de la llengua catalana.

Us pengem cinc portades, a través de les quals es pot seguir l'evolució de les capçaleres i les portades al llarg dels anys:





















Volem expressar des del bloc la nostra tristesa. És lamentable que la crisi comporti retallades, però més encara que el que es retalli sigui  la cultura. 
L'única bona notícia és que Piu-piu, revista per a les criatures de 0 a 4 anys, que també editen les Publicacions de l'Abadia de Montserrat, seguirà publicant-se.

4 comentaris:

Galderich ha dit...

Realment una llàstima.

Com a curiositat m'ha fet molta gràcia veure la primera portada que reprodueixes que és feta pel meu oncle Mia.

la bibliotecària ha dit...

Deu fer temps que no dibuixa, perquè poses Mia Alberdi a les imatges del Google i no hi sut res...

Galderich ha dit...

Malauradament fa molt de temps que no dibuixa. Tenia com a personatges en Quimet trapella i la Mariona. Tot el que era abans d'internet és com si no existís!

la bibliotecària ha dit...

Em recordo bé d'en Quimet trapella! M'agradava molt.
Sembla impossible, però de la Mariona, en canvi, no en tinc cap record... (servidora, la bibliotecària d'Orlandai, mtrabal2, sóc Mariona des de fa molts anys!)