divendres, 11 de novembre del 2011

Montserrat Roig



Ahir va fer vint anys de la mort de Montserrat Roig. Per això aquest nom no diu res a nois i noies, però nosaltres volem recordar-la i retre-li homentge des del bloc de l'escola.

Extret de l'Ara.com:
Autora de peces que quedaran a la memòria literària catalana com Ramona adéu i El temps de les cireres, amb la qual va guanyar el premi Sant Jordi de novel·la el 1976, Montserrat Roig va ser víctima d'un càncer de mama prematur, a l'edat de 45 anys. Nom destacat en el periodisme de culte, de tall feminista i antifranquista, una de les seves fixacions va ser recuperar la memòria històrica. En aquesta faceta destaca l'obra Els catalans als camps nazis, premi Crítica Serra d'Or pel seu valor testimonial, a través de les entrevistes a republicans que van passar per camps de concentració durant la Segona Guerra Mundial. De fet, Roig va aconseguir gran part de la seva popularitat a través del gènere de l'entrevista, en part recollit a la sèrie de llibres Retrats paral·lels.

Les seves novel·les són un excel·lent retrat de la seva època. Les seves entrevistes, dels personatges que la van viure. Públic adult del nostre bloc, no us les deixeu perdre.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Qué bé, que algú la recordi, la Montserrat Roig!