diumenge, 3 de juliol del 2011

La meva vida com a estrella de cine, de Janet Tashjian


Acaba de publicar-lo Macmillan. Us el recomano, i molt.
A la biblioteca ja teníem aquest altre, que tant als lectors/es com a mi ens semblava un llibre molt bo:


Tots dos estan protagonitzats i narrats en primera persona per en Derek, un nen de dotze anys que no és gaire amant de l'escola ni de les tasques escolars. Sobretot perquè llegir li costa, i odia que el facin llegir per força.
Però és un nen molt simpàtic, ple de vitalitat, ganes de jugar, i d'arribar fins al final d'allò que l' interessa. Al primer llibre, el fil conductor de la història era la intriga per conèixer què tenia a veure la vida d'en Derek amb una notícia apareguda al diari sobre la mort d'una noia a una platja. 
A aquest segon llibre, en Derek, molt destre dalt del monopatí, és contractat per un equip cinematogràfic perquè rodi les escenes perilloses d'un film, com a especialista. A ell li sembla el millor que li podia passar a la seva vida, però les coses es complicaran, i molt, a mesura que avança la novel·la.
Els dos llibres són entretinguts i molt fàcils de llegir a partir dels deu anys. I tenen un valor afegit: sense donar lliçons, traspúen valors tant importants com la fidelitat, la responsabilitat, el respecte per la diferència, la igualtat entre els dos sexes... La seva autora, Janet Tashjian, té una especial habilitat per narrar històries intel·ligents, divertides i fresques, interessants i emocionants que, alhora que fan passar una bona estona, eduquen sense gens de moralina. Sembla impossible? Doncs és veritat.
Nens i nens, no deixeu de llegir-los. Bibliotecaris i bibliotecàries, afegiu-los a la vostra llista d'adquisicions pel proper curs. Ja m'ho sabreu dir!

1 comentari:

Júlia.C ha dit...

jo me llegit la meva vida es un conte, i em va encantar es molt emocionant m'ho vaig passar molt be lleginlo, ara que en tret un altre m'estic morin de ganes de llegirme'l!