dilluns, 7 de març del 2011

L'escola secreta de la Nasrin. Una història real de l'Afganistan


Aquest any, per a celebrar el dia 8 de març, hem presentat el llibre L'escola secreta de la Nasrin, de Jeanette Winter, editat per Joventut.


Aquest és un conte escrit per encàrrec. Jeanette Winter -que també és autora i il·lustradora del llibre La bibliotecària de Bàsora- explica que la Global Fund For Children, una associació dedicada a promoure la dignitat dels nens de tot el món, li va demanar que escrigués aquesta història, basada en els fets reals succeïts a l'Afganistan entre els anys 1996-2001.

El llibre explica que al llarg d'aquell període les nenes tenien prohibit anar a l'escola, les dones treballar fora de casa o sortir-ne sense anar acompanyades per un home de la seva família.

L'autora narra com l'àvia de la Nasrin decideix portar la nena a una de les escoles que es varen organitzar clandestinament a l'Afganistan. Gràcies a l'escola, la Nasrin, que ha perdut el pare i la mare en la lluita contra els talibans, descobreix nous horitzons i comparteix les seves experiències amb altres nenes.


 No us deixeu perdre aquest llibre. Grans i petits, us agradarà.

4 comentaris:

Bàrbara 5è ha dit...

trobo que no és just que les nenes d'alla no poguessin anar a l'escola i apendre cosses noves, sort de la escola secreta de les nenes.Pobra nena que primer s'enporten el pare i despres la mare el va a buscar i no tornan ni el pare ni la mare però sort que te la seva avia

Anònim ha dit...

És que mai som prou conscients de la sort que tenim ...
Reina

Fiona Cabot 4t ha dit...

M'ha agradat molt aquet llibre trobo que es interesant de saber que passa a Afganistan, ara em fa pena perquè les nenes no poden anar a l'escola.

mireia fernández 4t ha dit...

M'ha agradat molt aquest llibre i ho he trobat molt instructiu, molt xulo e interesant.