dimarts, 8 de juny del 2010

Aquesta quinzena, la platja

És el tema que hem triat pels llibres exposats.



M'agradaria recomanar-ne alguns:
Pel més grans, Flotante, de David Wiesner. És un llibre sense paraules, que explica una història enigmàtica: t'imagines que un dia trobessis a la platja una càmara fotogràfica molt antiga i poguessis revelar les seves imatges? T'imagines que trobessis desenes fotografies dels nens i nenes que van trobar la màquina a la platja abans que tu?










Per a totes les edats, La ola, de Suzy Lee (Premi Àlbum Il·lustrat del gremi de llibreters de Madrid) Una nena juga amb el mar, se'n riu de les onades i el mar acaba fent-la enfadar a ella!









Un altre, de la Marta Balaguer, amb text d'en Miquel Desclot: Amor a mar. Molt senzill, però molt bonic: s'enamoren els gossos, s'enamoren els amos, davant del mar.












Una novetat, En Teo a la platja, de Violeta Denou, que ens envia el Departament d'Educació, pels més petits. No ens agraden gaire les il·lustracions, però parla d'una qüestió que gairebé sempre s'oblida en aquest tipus de llibre: la protecció solar. 











I un de coneixements: Allà on viuen les foques. Un llibre sobre els animals marins de Monika Lange i Udo Kruse-Schulz. És de Joventut, que ja n'ha editat quatre en una col·lecció, Els meus llibres d'animals. A més de ser en llengua catalana, difícil en els llibres de coneixements, tots quatre són d'una gran qualitat.










La propera quinzena, un altre tema: el mar. No us ho perdeu, tenim llibres molt bonics!

2 comentaris:

Júlia Armangué ha dit...

Mariona, d'on treus tants llibres sobre la platja? Jo em pensava que a la biblioteca n'hi havia uns tres o quatre, de llibres sobre la platja. N'hi ha per grans i per petits.
Però, una pregunta: quins dies van sortint, al lloc d'exposicions?

la bibliotecària ha dit...

Júlia,
A la biblioteca hi ha molts més llibres dels que ens sembla!
Per això faig les exposicions, perquè tothom, alumnat i professorat, sapiguem el que hi podem trobar. Cada quinze dies, aproximadament, les renovo